Mijn grote hobby – als ik thuis ben of op reis – is koken! Koken in de glamper heeft een extra dimensie: Ik krijg het ultieme reisgevoel als ik uitkijkend over een mooie strand sta te roeren in potten en pannen.
In mijn glamper heb ik een klein voorraadje boeken, waaronder natuurlijk kookboeken. Er zijn zo ontzettend veel kookboeken te koop, ik zal je laten zien welke boeken speciaal voor vanlife interessant zijn. Soms in het Engels, maar dat vergroot de pret alleen maar. Ik heb tijdens het reizen trouwens een nieuwe taal geleerd! Binnenkort vind je een pagina gewijd aan tijdverdrijf tijdens het reizen.
Hieronder een paar kookboek suggesties en in het uitklapmenu vind je een paar top-recepten!
The Camper Van Cookbook
“With over 80 fabulously tasty recipes you can cook on just two rings and a few barbeque feasts and camp fire crackers, this is the dashboard bible for anyone who ever dreamed of hitting the road at the wheel of a classic VW camper. From finding and cooking your own food to passing muster with the surfing set, The Camper Van Cookbook will show you how to make the most of every single moment on the road.”
Say goodbye to roughing it. And hello to a new kind of freedom.
Dit is een enorm populair kookboek. Niet alleen omdat het er prachtig uitziet, maar ook omdat Martin en Sarah weten wat lekker eten is.
VW Camper Cookbook
“A fresh batch of amazing camper recipes are taken to the next level but remain realistic for camper cooking. The international recipes, drawn from VW-enthusiasts worldwide, are designed to be easily tweaked and adapted to suit personal preferences. They cover two-burner camping meals, food for picnics, and great barbecue ideas. The stories come straight from van fans and their adventures, from road trips to restorations, in locations all across the world. “
VW Camper Cookbook Rides Again: Amazing Camper Recipes and Stories from an Aircooled World
Dit kookboek is niet alleen leuk om in te bladeren, de recepten zijn ook nog eens top.
Campingbroekzakkookboekje
Hét kookboekje dat in je broekzak past!! Met deze rijk geïllustreerde kookboekjes heb je alles bij de hand: boodschappenlijstje, bereidingswijze, vertalingen… Je hebt géén enorme kookuitrusting nodig, er zijn 21 recepten opgenomen voor drie weken zorgenloos koken in de vakantie met een bereidingstijd van maximaal een halfuur op twee gaspitten.
Een heel handzaam kookboekje met Franse gerechten. Deze ‘broekzakkookboekjes’ zijn er overigens in verschillende versies. Dit is mijn favoriete van het stel.
Bij Bol kun je dit handige kookboekje bestellen door deze link te activeren.
The Campout Cookbook
“From the IACP Award–winning authors of The Picnic, which brought taste and style to eating outdoors (in the daytime), comes its companion, for leaving civilization behind and dining under the stars.
A mix of dishes to make ahead and meals to cook on-site, The Campout Cookbook includes more than 75 recipes for wood-fired skillet pizzas; backcountry stews and chilies; fire-roasted vegetables and cast-iron breads; unexpected dips, jerkies, and high-energy bars; breakfasts to satisfy that yawning hunger that comes from sleeping in the fresh air; s’mores, of course (including Vanilla Bean Dream Marshmallows & Co. and Dark Chocolate Raspberry Caramel Fire-Ban S’mores); and cocktails, coolers, warm libations for chilly nights, and a Blood Orange Bug Juice.”
Ik hou van ‘echte’ boeken, maar E-boeken zijn wel super handig als ik op reis ben. En ook leuk: e-boeken zijn een stuk goedkoper dan papieren exemplaren. Zo kan ik toch een leuke verzameling aanleggen zonder dat het me kapitalen kost.
Dit leuke kookboekje heb ik in m’n E-reader staan. Via deze link kun je digitale versie aanschaffen.
De papieren versie is natuurlijk ook gewoon te koop bij Bol, met deze link.
Forget freeze-dried astronaut meals and bags of stale, store-bought gorp.
Simpel
Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Met zijn kookboeken Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem wist hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken.
Ik ben gek op de simpele gerechten van Ottolenghi.
Met deze link land je rechtstreeks op de bestelpagina voor dit boek
Bondi Harvest
Guy Turland is een Aussie hunk die ook nog eens fantastisch kan koken. Als je net als ik houd van down-onder-soulfood dan zijn de recepten van deze kok iets voor jou.
“Guy Turland (chef, surfer, free-diver and YouTube cooking sensation) captures the easy, laidback, sundrenched essence of Bondi Beach. His recipes are chock-a-block with sunny, seasonal, vibrant, and zingily fresh flavours, designed to be eaten and enjoyed by friends and family. Celebrating good times and focusing on delicious tastes, simplicity, sustainability, seasonal cooking, fresh whole foods and – most importantly – not taking life too seriously, this is food, flavours and lifestyle from the most beautiful beach in the world.”
Op mijn recepten pagina geef ik je een van mijn favoriete recepten van Guy: kokos wafels met gecaramelliseerde ananas. Als je daar geen vakantiegevoel van krijgt….
Deze pagina bevat affiliatie links. Op mijn pagina ‘over Camperbuzz’ lees je meer over wat affiliatie inhoudt.